De inschrijving voor de PIUS PRIJS 2022 is gesloten. Deelnemen is niet meer mogelijk. Op 19 mei vindt in theater De Vest de finale plaats. De acht finalisten voor dit jaar zijn:

Breinbieb (Bibliotheek Hoorn) – Senioren Gabberweek (Stichting Gabberweek) – Talent voor ambacht (Wonen plus Welzijn) – Bewegen met VR – (LIMEG) – Tante Co komt bij jullie wonen (Tante Co) – De Geheugenhuiskamer (Stichting Trefpunt Heiloo) – Oppashond voor ouderen (Stichting Oopoeh) –  ABC Huis, het verhaal van Akersloot (Bibliotheek Akersloot, Oud Akersloot en Basisschool De Brug).

Algemene flyer over de Pius-Prijs

Voorwaarden deelname prijsvraag

Format prijsvraagdeelname

 

 

VEELGESTELDE VRAGEN

Wanneer moet mijn project uiterlijk ingezonden zijn?

Er is wat verwarring ontstaan hierover doordat de uiterlijke inzenddatum verschoven is door de drukke feestmaand. De uiterste inzenddatum is 31 januari 2022.
Waar zijn jullie precies naar op zoek? Is mijn idee wel wat jullie zoeken?

Alle ideeën zijn welkom. Wij zijn op zoek naar alle goede ideeën, zowel projecten met een lange als met een korte looptijd. Als het idee ouderen aanspreekt, ook als het om een korte activiteit gaat, dan is het een inzending die zou kunnen winnen. Indien het zo is dat wij een voordeel zien in een kleine aanpassing, dan zullen we daarover overleggen. 

Ik woon niet in het werkgebied van de Pius-Stichting. Kan ik dan wel meedoen aan de PIUS PRIJS 2022?

Jazeker, iedereen kan en mag meedoen, maar bij winst is het de bedoeling dat het plan in eerste instantie in het werkgebied van de Pius-Stichting uitgevoerd zal worden. Mocht het een daverend succes zijn, dan hopen wij dat het landelijk ingevoerd zou kunnen worden. Indien het binnen het budget van de prijs die je wint valt, zou het ook op meerdere plekken ingevoerd kunnen worden.

Hoe lang duurt het voordat ik antwoord krijg op mijn inzending?

Als je plan binnen is, krijg je een bevestigingsmail. Na sluiting van de inschrijving eind januari 2022 beoordeelt de jury alle inzendingen. Op 1 maart 2022 worden de finalisten bekendgemaakt.

Ik wil mijn plannen per post sturen. Kan dat?

Jazeker. Ons postadres is: Projectbureau Pius Prijs – p/a Media Support Alkmaar – Strooijonkerstraat 7 – 1812 PJ in Alkmaar.

Wie worden verstaan onder oudere mensen?
Als algemene regel gaat de Pius-Stichting uit van ouder dan 55 jaar.

Kun je ook meedoen als je niet Rooms-Katholiek bent of het project is niet specifiek bedoeld voor Rooms-Katholieke mensen?

Ja, dat kan. De Pius-Stichting is weliswaar een Rooms-Katholieke instelling, maar ze heeft zich in de loop der jaren steeds meer opengesteld voor hulp aan mensen van alle gezindten.

 

CONTACTFORMULIER

 

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.