Als je hier gekomen bent, dan betekent dat vast dat je een heel goed plan hebt om

ouderen bij de maatschappij te betrekken. Wij zijn hier heel blij mee (en de ouderen

ook). We zijn erg benieuwd naar het plan dat je in gedachten hebt. Hieronder nemen

we je mee in de stappen om een aanvraag te doen.

Algemene flyer over de Pius-Prijs

Wat moet er in mijn inzending staan?

Je hebt een briljant plan, maar hoe werk je dit nu uit? Je hebt gelezen dat dit in

maximaal 5 A4’tjes moet passen, maar wat moet er dan op die 5 A4’tjes staan?

Hieronder hebben we alles op een rijtje gezet. Je vindt hier een format

voor prijsvraagdeelname.

Format prijsvraagdeelname

Aan welke voorwaarden moet ik voldoen?

Nu is het niet zo dat er geen voorwaarden zijn. Uiteraard zijn er voorwaarden.

Bijvoorbeeld dat we verwachten dat je deelneemt aan een persmoment op het

moment dat je wint. Of dat het plan in eerste instantie uitgevoerd moet worden

in het werkgebied van de Pius-Stichting (kop van Noord-Holland). En zo zijn er

nog wat voorwaarden die de deelname afbakenen. Klik hieronder voor

alle voorwaarden.

Voorwaarden deelname prijsvraag

VEELGESTELDE VRAGEN

Waar zijn jullie precies naar op zoek? Is mijn idee wel wat jullie zoeken?
Alle ideeën zijn welkom. Wij zijn op zoek naar alle goede ideeën, zowel projecten met een lange als met een korte looptijd. Als het idee ouderen aanspreekt, ook als het om een korte activiteit gaat, dan is het een inzending die zou kunnen winnen. Indien het zo is dat wij een voordeel zien in een kleine aanpassing, dan zullen we daarover overleggen.
Ik woon niet in het werkgebied van de Pius-Stichting. Kan ik dan wel meedoen aan de PIUS PRIJS 2022?
Jazeker, iedereen kan en mag meedoen, maar bij winst is het de bedoeling dat het plan in eerste instantie in het werkgebied van de Pius-Stichting uitgevoerd zal worden. Mocht het een daverend succes zijn, dan hopen wij dat het landelijk ingevoerd zou kunnen worden. Indien het binnen het budget van de prijs die je wint valt, zou het ook op meerdere plekken ingevoerd kunnen worden.
Hoe lang duurt het voordat ik antwoord krijg op mijn inzending?
Als je plan binnen is, krijg je een bevestigingsmail. Na sluiting van de inschrijving eind december 2021 beoordeelt de jury alle inzendingen. Voor 1 maart 2022 worden de finalisten bekendgemaakt.

Ik wil mijn plannen per post sturen. Kan dat?
Jazeker. Ons postadres is: Projectbureau Pius Prijs – p/a Media Support Alkmaar – Strooijonkerstraat 7 – 1812 PJ in Alkmaar.
Wie worden verstaan onder oudere mensen?
Als algemene regel gaat de Pius-Stichting uit van ouder dan 55 jaar.
Kun je ook meedoen als je niet Rooms-Katholiek bent of het project is niet specifiek bedoeld voor Rooms-Katholieke mensen?
Ja, dat kan. De Pius-Stichting is weliswaar een Rooms-Katholieke instelling, maar ze heeft zich in de loop der jaren steeds meer opengesteld voor hulp aan mensen van alle gezindten.

CONTACTFORMULIER

• Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.