Winnend project PIUS PRIJS van start gegaan

Ambachten, hobby’s en beroepen die vroeger normaal waren…waar zijn ze en of gaan ze verloren?

In 2022 was Wonen Plus Welzijn (WPW) de trotse winnaar van de Pius Prijs voor het project ‘Talent voor Ambacht’. “Dit innovatieve project brengt meerdere doelstellingen bij elkaar: Maatwerk in de kennisoverdracht, het samenbrengen van talenten en betrokkenheid van oudere mensen die na hun pensionering nog veel kunnen betekenen”, aldus de jury..

Het project is in september dit jaar van start gegaan. Inmiddels is er een wekelijkse inloop op woensdag, van 9.30 tot 12.00 uur in de Rozenlaan 2 in Heerhugowaard. Voor Talent voor Ambacht is WPW nu op zoek naar mensen die ervaring hebben met een ambacht, hobby of beroep van weleer. Naar mensen die graag kennis delen met enthousiaste deelnemers, zodat die er weer van kunnen leren en het zelf ervaren. Te denken valt aan: de touwslager, loodgieter, metselaar, de letterzetter, klompenmaker, porder (kent u het nog?), schoenmaker, dakdekker, smid en zilversmid. etc. etc..

De Pius-Stichting promoot graag dit project. Dus wilt u hier iets in betekenen? En vindt u het leuk om anderen te inspireren? Neem dan contact op via Annie Glas: Email dijkenwaard@wonenpluswelzijn.nl of tel: 072 5717170