Pius Stichting draagt bij aan beweegtuin van BuitenZorg

BuitenZorg in Zuid-Scharwoude heeft een beweegtuin geopend voor bewoners en mensen uit de omgeving. Pauline Snijder, bewegingsagoog bij BuitenZorg, zag de groeiende behoefte aan beweging onder de bewoners opgemerkt. De beweegtuin zal niet alleen bijdragen aan hun zelfstandigheid en beweeglijkheid maar ook een groot sociaal aspect toevoegen. De Pius Stichting deed een duit in het zakje waardoor de beweegtuin kon worden uitgebreid met een fiets, een armtoestel en een toestel voor het bovenlichaam.

Beweegtuin
Het idee voor de beweegtuin kwam vanuit Pauline. “Het is vanaf het begin mijn droom geweest. Ik ben zelf altijd met sport bezig geweest en ik merk dat ik daar op mijn leeftijd zo veel profijt van heb. Ik wil dat graag delen met anderen,” zegt ze enthousiast. Bij BuitenZorg wonen nu zo’n 90 bewoners. De huidige tuin is minder geschikt vanwege slechte bestrating en smalle looppaden. Door deze tuin goed aan te pakken met geschikte en bredere paden, bankjes en senioren beweegtoestellen verwacht Pauline dat de tuin goed gebruikt zal gaan worden in de toekomst door zowel cliënten als medebewoners uit de wijk. “Hoe fijn is het om samen met familie, buurtgenoten of mantelzorgers te bewegen en elkaar te ontmoeten.’’

Beweegdroom komt uit voor Pauline Snijder (links op de foto).
Foto: agheeremansphotography

Twee keer in de week is er een dag start waarbij de bewoners van BuitenZorg de dag beginnen met een halfuurtje bewegen op muziek. Na het bewegen is er gelegenheid voor een kopje koffie en wordt er nagepraat over allerlei zaken. Daarnaast is er ook een wandelgroep in het leven geroepen waar de bewoners lekker naar buiten kunnen onder begeleiding.

Bron: Rodi Media