Dit zijn de acht finalisten van de PIUS PRIJS 2022


De jury van de PIUS PRIJS 2022 heeft uit bijna 60 inzendingen acht finalisten geselecteerd die op 19 mei aanstaande in theater De Vest gaan strijden om de prijzenpot van totaal € 150.000,-. De finalisten zijn: Breinbieb (Bibliotheek Hoorn) – Senioren Gabberweek (Stichting Gabberweek) – Talent voor ambacht (Wonen plus Welzijn) – Bewegen met VR – (LIMEG) – Tante Co komt bij jullie wonen (Tante Co) – De Geheugenhuiskamer (Stichting Trefpunt Heiloo) – Oppashond voor ouderen (Stichting Oopoeh) –  ABC Huis, het verhaal van Akersloot (Bibliotheek Akersloot, Oud Akersloot en Basisschool De Brug).

Voorzitter Pius-Stichting, Kees Bosboom: ,,Er zijn veel verrassende en innovatieve inzendingen ingestuurd. Dat heeft ons blij verrast. De jury kon dus flink aan de bak. In drie beoordelingsronden hebben we uiteindelijk de in onze ogen beste acht ideeën geselecteerd. Daarbij hebben we gekeken naar innovatie, duurzaamheid, haalbaarheid en originaliteit, maar vooral ook naar de mate waarin het idee bijdraagt aan een beter, actiever en socialer leven voor ouderen. We kijken reikhalzend uit naar de finale en natuurlijk naar de realisatie van de vier beste projecten. We hopen dat ze van grote waarde zijn en alle iets in beweging gaan zetten.’’

Prijzenpot
De winnaar van de PIUS PRIJS 2022 krijgt maximaal € 70.000,- voor de uitvoering van zijn of haar project. De nummers twee en drie ontvangen respectievelijk maximaal € 50.000,- en € 25.000,-. Voor de winnaar van de publieksprijs ligt een cheque klaar van € 5.000,-. De jury van de PIUS Pruis 2022 bestaat uit: Kees Bosboom, Theo Schuyt, Denise Schuiten, Alex Blok, Marelva van Erp en Jan Pieter Rompa.